Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві планується побудувати близько 300 світлофорних об’єктів – Віктор Черній

05 травня 2021 року, 17:20

У Києві загалом планується побудувати ще близько 300 світлофорних об’єктів. Про це повідомив директор комунального підприємства «Центр організації дорожнього руху» Віктор Черній під час «прямої лінії» у Контактному центрі міста Києва «15-51».

«У Києві загалом планується побудувати ще близько 300 світлофорних об’єктів. Окрім того, упродовж поточного року, за дорученням мера Києва Віталія Кличка, у столиці має з’явитися 100 кілометрів велодоріжок», – зазначив директор Центру організації дорожнього руху.

Під час «прямої лінії» додзвонювачі, зокрема, висловили вдячність за встановлення світлофорів зі світлодіодними консолями на бульварі Лесі Українки, облаштування розподільчих стовпчиків (делініаторів), заборону повороту ліворуч на окремих ділянках вулично-дорожньої мережі – завдяки таким діям зменшилися затори.

Окрім того, кияни в онлайн-режимі отримали відповіді на запитання щодо боротьби з порушниками правил паркування, встановлення нових дорожніх знаків, реалізації нових схем організації дорожнього руху тощо.

Усі побажання та прохання, озвучені киянами під час «прямої лінії», опрацюють інспектори районів, фахівці автоматизованої системи керування дорожнім рухом комунального підприємства.

Аби знайти оптимальні рішення для боротьби з порушниками правил паркування на перехресті вулиць Пушиної та Семашка, вулиці Западинській, прибудинковій території на вулиці Бойчука будуть долучені Інспекція з паркування та Патрульна поліція.

«Пішохід, велосипедист, громадський транспорт, автомобіль – такі пріоритети дорожнього руху, визначені Стратегією розвитку міста Києва. Дотримання цих пріоритетів та правил на дорозі, взаємоповага учасників дорожнього руху – обов’язкові умови для зниження кількості ДТП.  Ми зі свого боку робитимемо для цього все можливе», – акцентував Віктор Черній.

Коментуючи необхідність розвантаження столичних доріг, Віктор Черній зауважив, що цьому має посприяти будівництво об’їзної дороги. Директор КП «Центр організації дорожнього руху» наголосив на необхідності впровадження обов’язкового погодження забудовниками з ЦОДРом схем організації дорожнього руху при капітальному ремонті, реконструкції та будівництві житлових комплексів. Це дозволить навести порядок на дорогах біля новобудов.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]