Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві планують працевлаштовувати понад 10 тисяч безробітних щороку

02 жовтня 2018 року

У Києві планують працевлаштовувати понад 10 тисяч безробітних щороку

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати затвердили Програму зайнятості населення міста Києва на 2018-2020 роки. 

Відповідна Програма покликана врегулювати дисбаланс між попитом та пропозицією робочої сили, що наразі є в столиці. Окрім того, документ вирішує проблеми молодіжного безробіття, тіньової зайнятості та виплати заробітної плати “в конвертах”. 

«Зокрема у планах створення додаткового попиту на робочу силу, підвищення кваліфікації працівників та рівня обізнаності населення про можливості на ринку праці. Також одне із ключових завдань програми — сприяти зайнятості громадян, які потребують соціального захисту і не здатні на рівних умовах конкурувати на ринку праці», – зазначив директор Департаменту соціальної політики виконавчого органу Київради (КМДА) Юрій Крикунов. 

За його словами, у результаті реалізації даної Програми очікується підвищення зайнятості населення до 62,6%. Разом з тим, рівень безробіття киян віком від 15 до 70 років знизиться до 6,1%. За допомогою столичної служби зайнятості планується працевлаштувати щороку більше 10 тисяч безробітних. А професійну підготовку, перепідготовку або підвищення кваліфікації проходитимуть 4,3 тисячі непрацевлаштованих осіб. 

«Хочу зазначити, що незважаючи на складні процеси, які відбуваються соціально-економічній сфері держави, ситуація на столичному ринку праці залишається однією з найкращих у регіоні”,  –  підкреслив Юрій Крикунов. 

Завдяки реалізації Програми зайнятості у 2017 році було прийнято на роботу на створені нові робочі місця 73 тисячі осіб (прогнозний показник виконано на 104,2%). Окрім того, за допомогою служби зайнятості минулого року було працевлаштовано понад 10,1 тисяч безробітних (прогнозний показник виконано на 109,5%). Загалом у столиці найнижчий показник навантаження на 10 вільних робочих місць — 14 осіб, у той час як по Україні — 70 громадян.

Фінансування запропонованої програми буде здійснюватися за рахунок коштів міського бюджету, передбачених в рамках програми “Турбота. Назустріч киянам” та Фонду на випадок безробіття. 

За відповідне рішення проголосувало 66 депутатів Київради.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]