Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці проведуть інвентаризацію усіх водних об’єктів Києва

02 жовтня 2018 року

У столиці проведуть інвентаризацію усіх водних об’єктів Києва

Сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради депутати прийняли рішення, яке передбачає інвентаризацію і паспортизацію усіх водних об’єктів столиці і встановлення нових прибережних смуг.

Відповідно до проекту рішення, виконавчий орган Київради (КМДА) має спільно з КП «Плесо» до 1 січня 2020 року провести інвентаризацію і паспортизацію наявних водних об'єктів місцевого та загальнодержавного значення в місті Києві. Також до цього часу мають бути розроблені проекти землеустрою щодо встановлення меж прибережних захисних смуг водних об'єктів. Перевагу у цьому процесі мають надати об'єктам, які є джерелом питного водопостачання або мають природоохоронне чи рекреаційне значення.

Відповідні заходи мають підвищити ефективність використання водних об’єктів, поліпшити екологічний стан та задовольнити потреби населення у водних ресурсах. Також прийняття даного проекту рішення матиме позитивний вплив на розвиток водного господарства та екологічного оздоровлення басейну Дніпра.

До проведення інвентаризації також планують залучити Державне агентство водних ресурсів України, інститут «Укрводпроект» та управління водного господарства в м. Києві та Київській області.

Рішення підтримали 74 депутати.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]