Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві планують створити міжвідомчий Центр гуманного поводження з тваринами

04 березня 2021 року, 11:05

У столиці з’явиться міжвідомчий Центр гуманного поводження з тваринами. Таке рішення прийняли під час засідання Комісії з питань захисту тварин при Департаменті міського благоустрою. У засіданні взяли участь директор Департаменту Тимур Ткаченко, депутати Київської міської ради, власники найбільших притулків для тварин у Києві, зоозахисники та волонтери.

Тимур Ткаченко зауважив, що всі небайдужі до тварин мають об’єднати зусилля для досягнення єдиної мети – створення умов для комфортного життя тварин у столиці. Члени Комісії одноголосно підтримали рішення про утворення міжвідомчого Центру гуманного поводження з тваринами у місті Києві при КМДА. Мета центру – оперативна реакція на виклики та розв’язання проблем, що виникають через недбале та жорстоке поводження з тваринами.

«Містяни мають відчувати безпеку, а тварини – дбайливе та гуманне ставлення. Тому ми звертаємося до керівництва КМДА та органів Національної поліції в Києві з проханням активізувати взаємодію у сфері захисту тварин», – зазначила голова Комісії Олександра Мезінова.

Комісія ухвалила рішення про створення Робочих груп для обговорення та напрацювання пропозицій щодо Правил утримання тварин у місті Києві та Київської міської цільової програми по регулюванню чисельності безпритульних тварин та контролю за утриманням домашніх тварин на 2020-2022 роки.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]