Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві планують виділити додаткові кошти на боротьбу з карантинними рослинами та іксодовими кліщами

03 квітня 2019 року, 16:58

Сьогодні, на засіданні Постійної комісії з питань екологічної політики Київської міської ради було розглянуто звернення стосовно прийняття низки заходів із дезінсекції та боротьби з хворобами зелених насаджень.

У природі іксодові кліщі розповсюджуються у траві й чагарниках, а найбільша їх концентрація у місцях регулярного перебування людей та тварин – у парках, скверах, на пляжах і зонах відпочинку на територіях міських лісів.

Районні комунальні підприємства з утримання зелених насаджень міста Києва, КП «Плесо» та комунальні підприємства і лісопаркові господарства забезпечують проведення комплексу профілактичних заходів попередження розповсюдження осередків кліщів (скошування трави, прорідження чагарників, своєчасне прибирання захаращення), але вони не дають бажаного ефекту, тому варто проводити заходи з дезінсекції при їх локалізації.

«За даними комунальних підприємств виявляється близько 300 га потенційно небезпечних територій, на яких розповсюджуються іксодові та інші кліщі. Враховуючи те, що протягом року спостерігається два піки зростання їх чисельності: весняний та осінній, дезінсекцію доцільно проводити двічі», – зазначив начальник Управління екології та природних ресурсів КМДА Андрій Мальований.

Також щорічно на території Києва виявляються вогнища карантинних рослин. Із них найбільшу небезпеку, насамперед, несуть рослини, що викликають алергію, опіки й отруєння, зокрема це – амброзія полинолиста, борщівник Сосновського та ценхрус якірцевий.

«Виділення додаткових коштів на вищезазначені заходи дуже важливе, бо це, насамперед, – збереження здоров’я киян. Варто зазначити, що використовувати потрібно лише екологічно безпечні препарати, які при контактній дії з амброзією призводять до її в’янення і подальшої загибелі всієї рослини. У Києві 140 га вогнищ карантинних рослин на територіях парків, скверів та пляжів, тому діяти треба оперативно», – додав голова Постійної комісії з питань екологічної політики Київської міської ради Костянтин Яловий.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]