Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві побудують алею перепоховань видатних українських діячів

30 серпня 2018 року, 16:59

Для перепоховань видатних українських діячів, похованих за межами України, у 2018-2020 роках у столиці на території Державного історико-меморіального Лук’янівського заповідника побудують алею перепоховань видатних українських діячів, похованих за межами України. Розпорядженням КМДА передбачено також зведення комплексу будівель адміністративно-господарського призначення.

У світі наразі поховано чимало українських видатних особистостей, які колись емігрували. Останки багатьох із них потрібно перевозити, щоб перепоховати саме в Україні. Для цього на державному рівні піднято питання створення національного пантеону видатних особистостей, хто своїм талантом, місією і діяльністю ідентифікував українську державу.

Долучився до цього питання і Державний історико-меморіальний Лук’янівський заповідник, що планує активізувати діяльність із дослідження, вивчення та гідного вшанування місць поховань цілої плеяди видатних діячів науки і культури. Зокрема, буде розгорнуто науково-просвітницьку діяльність – проведення екскурсій, масових заходів, створення музейної експозиції тощо.

Замовником робіт визначено Державний історико-меморіальний Лук’янівський заповідник, який має отримати вихідні дані для проектування, визначити генеральну проектну та підрядну будівельну організації для виконання робіт тощо.

У договорі із підрядником обов’язково передбачать гарантію якості робіт, гарантійний строк експлуатації об’єкта.

Фінансування робіт із будівництва алеї перепоховань видатних українських діячів здійснюватиметься за рахунок бюджетних коштів у рамках Програми економічного і соціального розвитку м. Києва на 2018-2020 роки.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]