Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві працюють над запровадженням «електронного рецепта»

04 липня 2018 року

У Києві працюють над запровадженням «електронного рецепта»

Сьогодні на засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань охорони здоров’я та соціального захисту депутати погодили проект рішення «Про створення інформаційно-аналітичної системи «Електронний рецепт міста Києва».

Наразі столиця ухвалила всі потрібні рішення для впровадження електронної медицини в комунальному секторі. Зокрема, міською цільовою програмою «Електронна столиця» на 2015-2018 роки, передбачено створення інформаційно-аналітичної системи «Електронна медицина» та впровадження електронного рецепта. Також, сьогодні в Києві, в рамках пілотного проекту, є можливість користуватися електронною реєстратурою для запису на прийом до лікарів.

«Для того, щоб розпочати процес реального впровадження електронного рецепта, необхідно прийняти цей проект рішення. Документ підготовлено відповідно до викликів і реалій, які нам диктує сьогодення в сфері охорони здоров’я. Основними перевагами електронного рецепта є усунення необхідності ручного виписування рецептів лікарем. Тобто можна буде уникнути таких аспектів як незрозумілий почерк, недостатня кваліфікація лікаря, випадкові помилки тощо. Окрім того, ми отримаємо пришвидшення доставки рецептів у аптеку, контроль за відпуском і оплатою пільгових рецептів, оперативний збір інформації про обіг лікарських засобів», - зазначила ініціатор відповідного проекту рішення, депутат Київради Юлія Лобан.

Світовий досвід показує, що запровадження електронного рецепта допомагає пацієнтам ефективно економити кошти та дієво захищати себе від лікарських помилок. Наприклад, у Швеції за 2008 р. економічна вигода від виписування електронних рецептів становила 95 млн. євро, а кількість помилок при призначенні й дозуванні ліків зменшилась на 15%.

Якщо Київрада ухвалить відповідне рішення на пленарному засіданні, Департамент охорони здоров’я має протягом місяця розробити технічні вимоги на створення інформаційно-аналітичної системи «Електронний рецепт» міста Києва.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]