Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві протягом минулого року в житлових будинках реалізували 135 енергоефективних проєктів, що допомагають економити на комунальних платежах

19 січня 2024 року, 12:14

У Києві протягом 2023 року в житлових будинках, де створені ОСББ та ЖБК, реалізували 135 енергоефективних проєктів. Це комплекс технічних робіт, що впливають на тепло- й енергоспоживання і дають змогу економити на комунальних платежах. Роботи здійснюють у межах міської програми співфінансування «70/30%». Про це в інтерв’ю виданню «Вечірній Київ» повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«Зараз кількість проєктів значно менша, ніж до повномасштабної війни: у 2023 році виконано 135 проєктів. Прагнемо зберегти виконання робіт у раціональних об’ємах – як для міста, так і для будинкових громад. Програма «70/30%» працює з 2015 року, дещо пізніше запрацювала ще одна програма співфінансування – «Капремонти». За період їхньої дії у столиці реалізували понад тисячу енергоефективних проєктів, що дозволило мешканцям досягти економії. Місто інвестувало в енергоефективні роботи, які обирали самі ж мешканці, понад 1,2 млрд грн», – зазначив Петро Пантелеєв.

Він наголосив, що на тлі підвищення ціни природного газу потреба енергоефективності в житловому секторі стоїть дуже актуально.

«Навіть в умовах воєнного стану ці програми намагаємось підтримувати, на них є попит у містян, і ці програми є важливим елементом на шляху до загальної енергонезалежності. Ми прагнемо стати частиною Євросоюзу, де діє політика ринкових тарифів і неодмінною є тенденція країн до зниження споживання енергоресурсів. Ми вже зобов’язані рухатись у цьому напрямку, щоб потім не хапатись за все й одразу», – заявив Петро Пантелеєв.

Нагадуємо, що до 1 лютого триває прийом заявок на проведення конкурсу енергоефективних проєктів серед будинків ОСББ та ЖБК «70/30%» у 2024 році.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]