Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві проведуть перевірки установ та підприємств, де раніше були виявлені порушення правил протипожежної безпеки

06 лютого 2019 року, 13:49

Надзвичайна ситуація, що сталась на вулиці Червоноткацькій, 69, – наслідок халатності та безвідповідальності власника і балансоутримувача приміщення. На цих складах уже були пожежі, і рятувальники неодноразово робили зауваження власникам та відповідальним за протипожежну безпеку, які не виконали їх. Саме тому адміністративна відповідальність у разі порушення правил протипожежної безпеки повинна бути вища. Про це сьогодні у прес-центрі «Інформатор. Київ» повідомив начальник управління з питань цивільного захисту КМДА Роман Ткачук.

«Це найбільша пожежа у Києві за останні роки, горіло 10,5 тис. кв. м. Лише завдяки героїзму працівників Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) вона не поширилася на всі 30 тис. кв. м (це все складські приміщення). Враховуючи це, керівництво міста через Комісію з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) застосовуватиме жорсткі заходи до порушників. Насамперед, це стосується потенційно небезпечних підприємств і підприємств, де раніше вже були виявлені порушення: через комісію будемо давати доручення на перевірки таких підприємств щодо пожежної та техногенної безпеки», – сказав Роман Ткачук.

За його словами, щорічно комісія ТЕБ та НС затверджує перелік потенційно небезпечних об’єктів на території Києва. На сьогодні їх 615. У місті є 29 хімічно небезпечних підприємств, які перебувають під постійним контролем і техногенною інспекцією, пожежною інспекцією. Там укладені договори та угоди на аварійно-рятувальне обслуговування.

«Що стосується балансоутримувачів, власників приміщень, де вже відбулися перевірки і виявлені порушення, то ДСНС може подавати відповідні дані про порушення до органів прокуратури та до суду», – пояснив він.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]