Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві проведуть позачергове обстеження зелених насаджень, що можуть становити небезпеку під час негоди

11 березня 2019 року, 18:09

У столиці позачергово проведуть обстеження зелених насаджень, що можуть становити небезпеку під час негоди – урагану з сильним вітром, зливи тощо. Відповідне доручення дав заступник голови КМДА Петро Пантелеєв комунальним службам столиці, а також закликав усіх балансоутримувачів, втому числі комерційної форми власності, виконати зазначені роботи.

«Наразі «Київзеленбуд» активно проводить обрізку сухостійних дерев, старих і сухих гілок, а також гілок, пошкоджених хворобами. Санітарна обрізка дуже необхідна, адже знижує ризик аварійних ситуацій. Станом на 17:00 сьогодні рятувальники КАРС «Київська служба порятунку» та Головного управління Держслужби України з надзвичайних ситуацій у м. Києві мають в роботі 41 заявку на ліквідацію наслідків сильного вітру (повалені дерева, зірваний дах)», – повідомив Петро Пантелеєв.

У зв’язку з цим надане доручення позачергового обстеження зелених насаджень столиці.

«Я нагадую, що кожен балансоутримувач несе адміністративну відповідальність за невиконану вчасно роботу і буде оштрафований. Ми не можемо допустити, щоб чергова негода становила небезпеку для перехожих», – підкреслив заступник голови КМДА.

Разом із тим, Управління з питань цивільного захисту КМДА закликає мешканців міста бути обережними та дотримуватись основних рекомендацій під час сильного вітру:

  • усі вікна будинків щільно закрити, прибрати з балконів і лоджій предмети, які можуть випасти назовні; якщо ви опинилися на вулиці, то триматися подалі від рекламних щитів, ліній електропередачі, дерев;
  • у разі сильного вітру сховатися в найближчому приміщенні або природному укритті;
  • уникати перебування поблизу великих дерев, особливо тополь, а також не паркувати поруч із ними автотранспорт. Управління з питань цивільного захисту рекомендує при падінні дерев чи гілок, при травмуванні людей тощо негайно інформувати екстрені служби за телефонами: 101 або 103.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]