Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві провели перший об’їзд Деснянського та Дніпровського районів у межах осіннього місячника з благоустрою (+фото)

04 жовтня 2023 року, 14:29

У столиці розпочався осінній місячник із благоустрою, в межах якого відбуватиметься рейтингування роботи служб. Сьогодні, 4 жовтня, провели перший об’їзд районів – Дніпровського та Деснянського – для практичної оцінки стану чистоти й облаштування територій, наявності стихійних звалищ тощо. Основними показниками під час перевірки та оцінювання районів є відгуки жителів міста, оскільки звернення киян є джерелом формування об’єктів для інспекцій та фактором відповідних рішень. Про це під час обходу районів повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«Ключовим принципом порядку є відповідальний, у нашому випадку – власник, балансоутримувач, орендар тощо. Завдання районних служб – організувати роботу так, щоб ця відповідальність працювала в інтересах міста й громади. Якщо не вивозиться сміття, утворене стихійне звалище, накопичені будівельні відходи – відповідальність має понести або той, хто в цьому винний, або той, хто це допустив. Недбалість, халатність, ігнорування цих завдань носитиме конкретні прізвища, які ставатимуть публічними», – зазначив Петро Пантелеєв.

Під час інспектування на території районів виявили накопичення сміття впритул до спортивного майданчика, будівельні відходи, а поблизу мікрорайону Троєщина – сміттєзвалище, попри табличку, що викидати сміття – заборонено.

«У комунальних служб є завдання спільно прибрати ці локації, а також зробити так, щоб більше вони не повторювались. Додаткових ресурсів на це залучати не треба, вони є в розпорядженні відповідних служб та підприємств – техніка, правові шляхи впливу тощо. Сьогодні в нас є основна стаття витрат – це оборона, тому всі інші напрямки повинні обходитись і демонструвати ефективність у межах наявних засобів та ресурсів», – звернувся до посадовців Петро Пантелеєв.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]