Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві пройшов третій щорічний муніципальний форум з енергозбереження «Енергоефективна столиця»

16 жовтня 2018 року, 16:46

Уже третій рік поспіль столична влада організовує проведення Муніципального форуму «Енергоефективна столиця», який за два попередні роки став однією з наймасштабніших комунікаційних платформ з питань енергозбереження для мешканців Києва, прогресивних представників ОСББ та ЖБК, підприємств та організацій галузі ЖКГ, бізнесу та науки, виробників енергоефективного обладнання та авторів інноваційних технологій у сфері енергозбереження. Про це під час відкриття Форуму заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«У Києві напрям енергоефективності розвиватиметься, особливо враховуючи вартість енергоносіїв. За останні кілька років докорінно змінилися взаємовідносини у сфері житлово-комунальних послуг. Наше завдання, на основі, в тому числі, ваших пропозицій як практиків вдосконалити профільні закони та зробити так, щоб вони працювали в інтересах споживачів та забезпечили баланс інтересів», – зауважив Петро Пантелеєв.

Він нагадав, що цього року в Києві сталася безпрецедентна подія: місто повернуло в управління унікальний теплоенергетичний комплекс, який майже 17 років перебував за угодою в управлінні «Київенерго».

«Ми забезпечили стабільний процес переходу майна під контроль міста, щоб у подальшому модернізувати теплоенергетичну систему та надавати більш якісні послуги людям», – сказав посадовець.

Основними стратегічними цілями Форуму є обмін досвідом та поширення позитивної практики з енергозбереження та раціонального споживання для населення, енергоефективності та можливості впровадження інноваційної енергетики для підприємств галузі та головне – налагодження тісної співпраці міської влади та громади столиці задля сприяння сталому розвитку та енергонезалежністі міста Києва та України в цілому.

Слід зазначити, що цього року участь у Форумі взяв новий виконавець послуг з постачання теплової енергії та гарячої води – КП «Київтеплоенерго» з виступом про перспективи роботи теплоенергетичного блоку м. Києва. Представники «Центру комунального сервісу» розповідали про консультації та інформування споживачів житлово-комунальних послуг: розвиток системи за принципом «Єдиного вікна». Також столичні виконавці послуг надавали цінні поради та консультації стосовно того, як підготувати будинок до опалювального сезону, практичні аспекти та розказували про єдину білінгову систему юридичних та фізичних осіб.

Паралельно із Форумом відбулась виставкова експозиція підприємств галузі тепло-, водозабезпечення та енергозбереження, де відвідувачі могли знайти нові ідеї та матеріали для реалізації енергоефективних заходів і досягнення енергозбереження у власному будинку чи окремій квартирі.

Після офіційних виступів для учасників Форуму розпочали роботу круглі столи та консультативні майданчики відповідних фахівців.

Щорічний муніципальний форум «Енергоефективна столиця»

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]