Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві реалізували пілотний проєкт зі встановлення захисної системи зупинок громадського транспорту – Костянтин Усов (+фото)

27 серпня 2021 року, 17:42

На Великій кільцевій, де таксист нещодавно «влетів» у зупинку громадського транспорту і вбив двох людей, сьогодні презентували пілотний проєкт зі встановлення захисної системи для зупинок. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Костянтин Усов у своєму Telegram-каналі.

«Ми встановили першу в Києві систему захисту зупинок громадського транспорту від тарану автомобілем, – зазначив Костянтин Усов. – Це 30-тонна конструкція з армованим фундаментом і 11-ма антитаранними оцинкованими болардами з товщиною стінок у 16 мм. За даними виробника, вона здатна зупинити удар легкового авто вагою до 3,5 тонни на швидкості 80 км/год, і вантажівки до 7,5 тонни – на швидкості до 50 км/год».

За словами Костянтина Усова, вартість цього пілотного проекту – понад 400 тис. грн. разом із монтажем. 

«Пілотні проєкти завжди дорожче системної роботи і великої закупівлі, тож ми сподіваємося на здешевлення через опт», – зазначив заступник голови КМДА.

Як розповів Костянтин Усов, усього в Києві налічується 2770 наземних зупинок громадського транспорту, і люди на них мають бути захищеними від ДТП. Комплексна програма захисту має початися з зупинок на магістралях безперервного руху, продовжитися на магістралях регульованого руху, і завершитися на внутрішніх дорогах та в центрі міста.

При цьому, за його словами, місто не планує витрачати ресурси платників податків без доказів ефективності системи.

«Перш ніж масштабувати програму на все місто, ми очікуємо від українських виробників не тільки комерційних пропозицій та презентації своїх технологічно-виробничих потужностей, а й доказів ефективності системи у вигляді проведених за європейськими правилами краш-тестів з легковими та вантажними авто», – заявив заступник голови КМДА.

Захисна система зупинок громадського транспорту

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]