Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві реставрують ще 4 культурні пам’ятки

16 грудня 2019 року, 16:05

У 2020 році планується розпочати реставрації чотирьох будівель-пам’яток, які знаходяться у підпорядкуванні міста. Про це заявив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський під час Міжнародного форуму «Майбутнє Києва».

«Київ – місто з великою історією, і культурна спадщина – це наша візитівка. Саме тому міська влада активно реставрує пам’ятки як комунальної власності, так і приватної. У наступному році Київський науково-методичний центр по охороні, реставрації та використанню пам’яток історії, культури і заповідних територій планує розпочати реставраційні роботи на чотирьох будівлях-пам’ятках. На реставрацію цих об’єктів буде спрямовано близько 35 млн гривень», – зазначив Валентин Мондриївський.

Реставрація планується на наступних об’єктах:

- Будинок Брезгунова на Андріївському узвозі, 5/31;

- Корпус настоятеля та проскурняк Братського монастиря, вул. Сковороди, 2;

- Житловий будинок, вул. Сковороди, 9-Б;

- Житловий будинок, вул. Десятинна, 14.

Місто вкотре доводить, що готове брати на баланс пам’ятки і відновлювати їх своїм коштом, тому передача Києву Гостиного двору та Будинку Сікорського буде правильним кроком з точки зору пам’яткоохорони.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]