Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві розпочались навчання з протидії наслідкам повені: залучені 120 представників рятувальних служб та комунальників (+фото)

19 квітня 2023 року, 12:49

Щойно у Києві розпочались навчання сил цивільного захисту для оперативного виконання завдань під час повені. Це пов’язано з підвищеним масштабом весняного водопілля та збільшенням рівня води у річці Дніпро. Усього залучено понад 120 осіб. Про це повідомляє Департамент муніципальної безпеки КМДА.

«Під час цих навчань ми ще раз перевіряємо готовність до захисту міста в разі виникнення ситуацій, пов’язаних із наслідками повені, критичним збільшенням рівня води у Дніпрі, та демонструємо навички особового складу, на який покладено організацію роботи із запобігання та ліквідації наслідків гідрологічних надзвичайних ситуацій, – зауважив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв. – Зараз у місті немає підтоплень критичного рівня, що призвели до аварійних ситуацій, але ми повинні бути напоготові і мати чіткий алгоритм дій для всіх залучених».

За умовами навчань, проходження водопілля супроводжується виходом води на заплаву та утриманням води на ній, що є природним процесом. На окремих ділянках спостерігається досягнення відміток небезпечних гідрологічних явищ. За прогнозом наслідків негативного впливу повені та паводку в м. Києві, в разі досягнення рівня води відмітки 800 см над «0» (або 95.0 м за Балтійською системою) підтоплюється шість районів Києва: Голосіївський, Дарницький, Деснянський, Дніпровський, Оболонський та Подільський.

На семи навчальних місцях відпрацьовують такі практичні дії:

  • № 1 «Розгортання штабу»;
  • № 2 «Проведення рятувальних робіт щодо зняття з плавзасобу, що дрейфує, потерпілих від повені»;
  • № 3 «Надання екстреної медичної допомоги потерпілим у складних метеорологічних умовах»;
  • № 4 «Вилучення з дна водойми затонулого човна»;
  • № 5 «Проведення робіт щодо відкачування води з підтопленого об’єкту»;
  • № 6 «Проведення робіт щодо інженерного захисту території від підтоплення (будівництво дамби мішками з піском)»;
  • № 7 «Організація харчування евакуйованих людей». 

Цьогоріч рівень води на 0,5-1 метр перевищує минулорічний. Згідно з даними Укргідрометцентру, пік весняної повені в Києві очікують орієнтовно 22 квітня. Зараз спостерігаються підтоплення заплавних територій, які майже щороку підтоплюються під час весняної повені, зокрема це острови парку «Муромець», Гідропарк, Труханів острів, Галерна затока, Корчувате, приватні ділянки в районі Осокорків.

Навчання з протидії наслідкам повені (фото – КМДА, Михайло Криволапов)

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]