Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві розпочався перший загальнообов’язковий конкурсний відбір директорів шкіл та садочків

02 серпня 2017 року, 16:49

Сьогодні, 2 серпня 2017 року, в університеті імені Бориса Грінченка розпочався перший етап конкурсного відбору директорів шкіл та садочків комунальної власності Києва, який триватиме до 16 серпня. Позмагатися за 41 вакантну посаду висловили бажання 82 претенденти. Такий багаторівневий конкурс дасть змогу обрати та призначити директорами закладів не просто хороших фахівців, педагогів, а й високопрофесійних менеджерів столиці. Про це повідомила директор Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Олена Фіданян.

«Три роки тому Київ став першим містом, де впровадили відкритий конкурсний відбір на заміщення вакантних посад керівників шкіл і садочків. Цьогоріч було внесено зміни у процес відбору кандидатів, тож він став більш прозорим і головне – обов’язковим. Сьогодні конкурсна комісія у складі 64 осіб заслуховує публічний захист проектів претендентів на посади директорів шкіл столиці. Завтра презентацію представлять кандидати на посади керівників садочків. Зокрема, на цьому першому етапі конкурсу претенденти мають розказати про своє бачення майбутнього плану розвитку навчального закладу, в якому вони хочуть працювати, і відповісти на запитання комісії», – повідомила Олена Фіданян.

За її словами,  наступним кроком у відборі стануть тестування на визначення психологічної готовності майбутнього керівника до роботи на посаді. 15 та 16 серпня комісія визначить переможців конкурсу. Після обрання конкурсною комісією претендентів їхні кандидатури також погоджуватимуть Департамент освіти і науки, молоді та спорту, голова РДА та профільна постійна комісія Київської міської ради.

«Наразі 24 загальноосвітні навчальні заклади та 17 садочків чекають на своїх нових керівників. Я переконана, що цьогоріч ми призначимо прогресивних освітніх менеджерів, які щиро захоплені своєю справою», – резюмувала Олена Фіданян.

Зазначимо, що цьогорічний відбір кандидатів на посаду керівників ЗНЗ та ДНЗ здійснюватиметься із залученням представників Київської міської ради, об’єднань батьків, педагогічних колективів і районних держадміністрацій.

Пряма трансляція засідання комісії здійснюється за посиланням.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]