Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві розповіли про міський спортивний застосунок KyivSport (+фото, відео)

27 червня 2023 року, 20:37

Департамент інформаційно-комунікаційних технологій спільно з Департаментом молоді та спорту презентували бета-версію цифрової спортивної системи KyivSport. Про це повідомив керівник цифрової трансформації Києва та заступник голови КМДА Петро Оленич.

«Незважаючи на виклики, ми продовжуємо розвивати міські сервіси в усіх сферах. Спорт – одна з них. Цифрова спортивна платформа обʼєднає спортсменів, батьків, тренерів та управлінців. Для міста – це актуальні дані, оптимізація витрат і уникнення зловживань із включенням неіснуючих осіб до списків учасників спортивних змагань і закладів. Для киян – перегляд на найближчої до користувача спортивної інфраструктури, онлайн-запис дитини до спортивних шкіл, перегляд та контроль виплачених стипендій і винагород», – сказав Петро Оленич.

За словами директорки Департаменту молоді та спорту КМДА Юлії Хан, незабаром буде запущена бета-версія спортивного застосунку.

«Спортсмени, тренери та батьки зможуть першими випробувати цифрову платформу. А їхні ідеї та пропозиції допоможуть у майбутньому удосконалити KyivSport», – додала Юлія Хан.

Директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Олег Половинко зазначив, що застосунок покращить взаємодію та координацію дій суб’єктів сфери фізичної культури і спорту міста.

«Інноваційний застосунок створювався задля автоматизації процесів, спрощеної звітності, регулювання тренувального процесу, моніторингу спортивного життя дитини в режимі онлайн, а також як відповідь на виклики сьогодення», – повідомив Олег Половинко.

Раніше Київська влада анонсувала початок комплексної цифровізації спортивної галузі. Єдиний портал та застосунок – наступний крок реалізації проєкту єдиної спортивної платформи міста. 

Команда КП ГІОЦ додала, що завдяки цій платформі Київ матиме актуальні статистичні дані для звітності, дані щодо кількості спортсменів і тренерів, локації для тренувань, у яких спортивних чи спортивно-масових подіях та заходах беруть участь, стан спортивної інфраструктури тощо. Це допоможе оптимізувати витрати на спортивну галузь, уникнути зловживань із включенням неіснуючих осіб до списків учасників спортивних змагань і закладів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]