Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці розвісили понад 800 годівничок у рамках акції «Нагодуй птахів взимку» (+фото)

08 грудня 2020 року, 17:01

Сьогодні у Голосіївському парку стартувала всеукраїнська акція «Нагодуй птахів взимку». До акції долучився третій президент України Віктор Ющенко, представники Управління екології та природних ресурсів КМДА, КП УЗН Голосіївського району, ініціатори екологічного проєкту «Озеленення України».

«Загалом у столичних парках, скверах, біля шкіл і садочків розташують більше 800 годівничок для птахів. Сьогодні в Голосіївському парку розміщено 100 годівничок. Акція організована Державним агентством лісових ресурсів. Освітні заклади (школи та дитячі садки) отримали годівнички, щоб разом із дітьми підгодовувати пташок та прививати любов до навколишнього середовища», – повідомив в. о. начальника Управління екології та природних ресурсів Олександр Савченко.

Фахівці комунальних лісопаркових господарств також долучилися до акції із виготовлення і розміщення годівничок у лісах Києва: заплановано вивісити більше 30 годівничок у лісах КП ЛПГ «Конча-Заспа».

«Ніколи не годуйте птахів хлібом, смаженим насінням, солоними та копченими продуктами. Ці продукти дуже шкідливі для них і можуть привести до їх загибелі. Продуктів, які добре підходять для підгодівлі зимуючих птахів, досить багато. Серед них – пшенична та кукурудзяна крупа, несмажене та несолоне насіння соняшника, просо, пшениця, перловка, квасоля, сочевиця, вівсянка, льон, горох, несмажений грецький горіх. Чимало птахів прилетять поласувати несолоним салом. Самі ж годівнички не мають бути занадто яскравими – колір відлякуватиме птахів, краще утримуватись від розфарбовувань взагалі. Також вони не мають бути надто закритими, оскільки до таких годівничок птахи просто не залітають», – зазначив Олександр Савченко.

Старт всеукраїнської акції «Нагодуй птахів взимку» в Голосіївському парку

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]