Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві розвиватимуть інфраструктуру для електрокарів

30 березня 2021 року, 13:02

Київська міська державна адміністрація та Група «Нафтогаз» уклали Меморандум про взаємодію та співпрацю щодо створення та розвитку інфраструктури для електричних автомобілів. Сторони домовились про об’єднання зусиль у впровадженні енергоефективних та екологічно безпечних технологій, популяризації використання електрокарів та створення відповідної інфраструктури для їх підзарядки у місті Києві. Група «Нафтогаз» планує відкрити щонайменше 50 електричних зарядних станцій в столиці, забезпечивши можливість зарядки електрокарів у всіх районах міста.

«Київ вітає ініціативи, покликані покращити екологічну безпеку міста та продовжує втілювати масштабні проєкти в цьому напрямі. Використання відновлювальних джерел енергії завдяки збільшенню кількості зарядних станцій для електрокарів сприятимуть зменшенню викидів шкідливих газів від автомобільного транспорту, а отже – поліпшенню стану атмосферного повітря у Києві, що є одним із пріоритетних напрямів розвитку міста», – зауважив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Зарядна станція, яку встановили в рамках Меморандуму, вже працює на Бессарабській площі у центрі столиці. Там облаштували чотири паркомісця із зарядним комплексом типу EUA-2, що підходить для основних видів електромобілів світових брендів. Середній час зарядки одного автомобіля – до 2,5 години. Розрахуватися водії можуть банківською карткою за допомогою спеціального додатку на мобільному телефоні.

«Розвиток мережі електрозаправних станцій в українській столиці є важливої складовою стратегії Групи «Нафтогаз». З одного боку, ми збільшуємо долю проєктів з альтернативної енергетики, маючи на меті досягнення вуглецевої нейтральності у 2040 році. З іншого – робимо свій вагомий внесок у покращення екологічної ситуації в нашій країні. Немає сумніву, що вулиці наших міст і надалі наповнюватимуться безпечним та екологічним електротранспортом. А мережа WeEnergy допоможе підготувати необхідну для цього транспорту інфраструктуру. Ми вдячні КМДА за підтримку наших ініціатив та спільну роботу з розвитку електромобільної галузі», – зазначив Сергій Перелома, перший заступник голови правління Групи «Нафтогаз».

Нагадаємо, минулого року Група «Нафтогаз» розпочала створення мережі електрозаправних станцій у Києві. Перші зарядні станції для авто були встановлені на вулиці Богдана Хмельницького, Кловському узвозі та біля аеропорту «Київ». Електрична заправка на Бессарабській площі стала четвертим проектом компанії та черговим кроком до реалізації плану з масштабного виходу на ринок електрозарядних пристроїв.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]