Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві спостерігається забруднення повітря через пожежі в екосистемах навколо міста

20 серпня 2020 року, 13:59

За останні дні в атмосферному повітрі міста підвищився вміст продуктів горіння: формальдегіду, діоксиду азоту та діоксиду сірки. Про це повідомили в Управлінні екології та природних ресурсів КМДА.

Згідно з даними спостережень на стаціонарних постах Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського з 19 серпня у повітрі Києва зафіксовано перевищення середньодобових гранично допустимих концентрацій:

  • діоксиду сірки на площах Бессарабській, Деміївській, бульварі Лесі Українки, проспекті Науки.
  • діоксиду азоту на площах Бессарабській та Деміївській, проспекті Оболонському, бульварі Лесі Українки.
  • формальдегіду – на площах Бессарабській та Деміївській, проспекті Оболонському, бульварі Лесі Українки.

«Наразі погодні умови сприяють накопиченню шкідливих домішок в атмосферному повітрі. Спостерігається область високого тиску з антициклонічним характером погоди, що характеризується слабким вітром. Дані погодні умови перешкоджають перемішуванню атмосферних шарів повітря та сприяють накопиченню забруднюючих речовин на поверхні землі», – зазначив в.о. начальника Управління екології та природних ресурсів КМДА Олександр Савченко.

Також у Києві спостерігається високий рівень пожежної небезпеки, і все частіше виникають пожежі в екосистемах. Пов’язано це з високою температурою у приземному шарі повітря і початком спалювання сухої рослинності населенням.

За останню добу в екосистемах міста Києва зафіксовано 5 осередків пожеж трав’яного настилу, загальною площею 5,167 Га. Усі осередки пожеж ліквідовано. У Київській області за останню добу ліквідовано 42 осередки пожеж трав’яного настилу, площею 45 Га. Також ліквідовано 3 осередки пожеж торфу, площею 0,5 Га.

«Варто зазначити, що у Києві у цьому році буде облаштована муніципальна система моніторингу атмосферного повітря, перші два пости на лівому березі будуть встановлені вже восени. А саме: на вул. Каунаській, 12, Дніпровський район, та вул. Декабристів, 1, Дарницький район. Загалом у Києві буде створено 22 пункти моніторингу. Серверна частина системи моніторингу буде розміщена у центрі обробки даних. А інформація з приладів буде доступна онлайн – планується її оприлюднення на сайті Управління екології та природних ресурсів КМДА», – додав Олександр Савченко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]