Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Організація освітнього процесу, відповідно до карантинної зони, матиме різні особливості – Олена Фіданян

20 серпня 2020 року, 13:46

Департамент освіти і науки КМДА разом із освітніми експертами напрацював пропозиції як адаптуватися закладам освіти в умовах змін, викликаних пандемією. Фахівці врахували особливості освіти у столиці та карантинної зони, в якій опиниться Київ 1 вересня.

«Ці рекомендації є рамковими. Вони швидше окреслюють основні відмінності між рівнями епідемічної ситуації – як з точки зору епідбезпеки, так і з точки зору освітнього процесу. Наші фахівці розглянули та запропонували різні моделі організації навчання. Ми врахували режимні моменти роботи закладу, такі як початок занять, прихід дітей до школи, кількість входів, кількість і розміри приміщень, поділ на групи, харчування тощо, а також моделі навчання, зокрема змішаного», – зазначила Олена Фіданян.

Вона додала, що з посиленням карантинних обмежень будуть розширюватись варіанти моделей змішаного навчання. Починаючи від зеленого до червоного рівня карантинної зони, ми все більше будемо віддалятись від звичного очного навчання та наближатись до дистанційного. При цьому, незалежно від рівня епідемічної небезпеки, в очному навчанні можуть застосовуватися елементи дистанційного.

«Ми гідно пройшли літнє випробування COVID-19. Напрацювали пропозиції та узагальнили досвід роботи освітян в умовах адаптивного карантину, який зібрали у так званий «Порадник». Усі ці матеріали є практичними індивідуальними планами життя шкіл в умовах адаптивного карантину. Всі охочі можуть ознайомитись з напрацюванням освітян та управлінців Києва на інформаційних ресурсах Департаменту освіти і науки», – сказала Олена Фіданян.

Вона додала, що злагоджена робота колективів, своєчасне реагування, тісна співпраця з батьками допомогли не допустити в жодному закладі Києва спалаху та масштабного розповсюдження хвороби.

Пропозиції доступні за посиланням: https://don.kyivcity.gov.ua/content/materialy.html

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]