Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві спостерігаються погодні умови, що сприяють метеорологічній димці

10 серпня 2017 року, 19:00

Станом на 10 серпня у столиці спостерігаються погодні умови, що сприяють накопиченню та утриманню шкідливих домішок у приземному шарі повітря (метеорологічній димці). За прогнозом Українського гідрометцентру, спекотна погода та рівень забруднення (з можливою тенденцію до подальшого зростання) утримаються до кінця поточного тижня, що може призвести до утворення метеорологічної димки. Так, протягом 9-10 серпня перевищення максимальних значень ГДК (гранично допустима концентрація) оксидом вуглецю – 1- 2.6 в районах Бессарабської площі, Деміївської площі, площі Перемоги, Оболонського проспекту, вулиць Академіка Стражеска, Довженка та Скляренка.

Наразі Головним управлінням Держпродспоживслужби в м. Києві здійснюються контрольні заміри повітря для визначення наявності у повітрі концентрації шкідливих речовин. Про результати досліджень буде повідомлено додатково.

Лікарі радять у такий період обмежити перебування на сонці, уникати тривалого перебування на відкритому повітрі. Дітям і вагітним жінкам слід відмовитися від тривалих прогулянок. За можливості, використовувати у побуті та на робочих місцях системи кондиціонування та очищення повітря.

Нагадаємо, що також Управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА та КАРС «Київська служба порятунку» закликають мешканців міста дотримуватися основних рекомендацій у разі сильної спеки:

1. Обмежити перебування на вулиці, особливо з 11:00 до 17:00, знизити фізичні навантаження до мінімуму.

2. При перебуванні у приміщенні необхідно забезпечити його оптимальну температуру, за можливості ввімкнути вентилятори (підлогові, настільні) або кондиціонери.

3. При виході на вулицю рекомендується одягати легкий одяг з натуральних тканин світлого забарвлення, бажано, щоб воріт одягу не був тугим.

4. На вулиці обов’язково потрібно користуватися головним убором (капелюх, панама, хустка і т.п.), сонцезахисними окулярами, парасольками.

5. Протягом дня рекомендується за можливості прийняти душ з прохолодною водою.

6. Поїздки транспортом слід обмежити або планувати їх у ранковий або вечірній час, коли спека спадає.

7. Прийоми їжі бажано виключити у найспекотніший час дня та перенести їх на ранок і вечір. Необхідно особливо дотримуватись гігієнічних і технологічних вимог приготування страв та зберігання їжі.

8. З метою профілактики зневоднення організму рекомендується вживати велику кількість рідини: води, чаю, морсу, молочнокислих напоїв з низьким вмістом жиру, відварів із сухофруктів, вітамінізованих напоїв, уникаючи вживання газованих напоїв і рідини з підвищеним вмістом цукру, енергетичних та алкогольних напоїв.

9. Для дотримання питного режиму: необхідно випивати до 1,5 літрів рідини на добу. Разом із цим необхідно пам’ятати, що збільшувати кількість споживання води не варто людям із захворюваннями нирок і серцево-судинної системи.

10. Купання та водні процедури на відкритому повітрі варто проводити тільки в місцях, відведених та обладнаних для цих цілей, з дотриманням правил організації купання.

Особам, що мають захворювання серцево-судинної і дихальної систем, людям похилого віку, вагітним жінкам та дітям рекомендується не перебувати у спекотні години біля автомагістралей.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]