Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві стартувала соціальна ініціатива ECOSTRUM, присвячена проблемі накопичення сміття

24 вересня 2018 року, 17:15

Сьогодні у столиці відбувся старт соціальної ініціативи, спрямованої на привернення уваги до проблеми сміття в Україні ECOSTRUM. Презентація відбулась сьогодні у Києві на одній із станцій сортування. Участь у ній взяв заступник голови КМДА Петро Пантелєєв.

Зокрема, була презентована нова відеоробота гурту ONUKA, присвячена гострій темі накопичення сміття. Шестихвилинну відеоновеллу в жанрі поетичного реалізму для ONUKA зняв режисер Алан Бадоєв. Зйомки пройшли всього у 25 кілометрах від Києва – у Підгірцях.

«Коли знаходишся на звалищі, чітко усвідомлюєш, що до створення жахливих декорацій для кліпу ми самі доклали руку. І що таких «знімальних майданчиків» у нашій країні тисячі. Ми можемо звинувачувати державу або своїх сусідів, а можемо почати діяти самостійно. Нашим відео й ініціативою ми не хочемо нікому дорікнути. Хотілося б лише, щоб ми з кожним днем ставали кращими і залишили після щось більше, ніж гори сміття», – говорить лідер групи ONUKA Ната Жижченко.

Під час презентації кліпу заступник голови КМДА Петро Пантелєєв розповів про актуальні проблеми Києва у питанні переробки відходів та будівництво сміттєпереробного заводу.

«Щорічно Київ виробляє 1,2 млн тон відходів. Тому ми працюємо, щоб побудувати перший в Україні сучасний комплекс із переробки сміття – оголосили міжнародний конкурс на залучення інвестора. Паралельно працюємо над проектом спільно з одним із київських підприємств, щоб побудувати завод потужністю 450 тис. тон переробки на рік, тобто 40% київського сміття. Окремо ми запускаємо пілотні проекти збору вторинної сировини і, сподіваюся, незабаром представимо нові контейнери для цієї мети. У цих починаннях місто потребує підтримки, оскільки сама ідея переробки та сортування сміття вимагає зміни нашої з вами свідомості як споживачів, як людей, які щодня продукують сміття. ECOSTRUM – дуже потрібна ініціатива, що демонструє – ми здатні робити більше», – сказав Петро Пантелеєв.

«Ми дуже захопилися свободою споживання і зовсім забули про її наслідки. Воно й не дивно, адже ми ніколи не бачимо те місце, куди їдуть відходи нашої життєдіяльності. Але погана новина – звалища вже оточують нас. Вони переживуть всіх нас і покоління, які ще навіть не народилися. Суспільство поки не сприймає серйозно загрозу відходів, а вона є. Нам потрібно міняти культуру споживання і виховувати у собі відповідальність. І робити це потрібно вже сьогодні, поки не стало надто пізно», – переконана засновниця громадської організації «Україна без сміття» Євгенія Аратовска.

Презентація соціальної ініціативи, спрямованої на привернення уваги до проблеми сміття в Україні ECOSTRUM

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]