Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві створено ландшафтний заказник «Гора Щекавиця» 

24 вересня 2020 року, 15:50

У Шевченківському районі створено ландшафтний заказник «Гора Щекавиця». Таке рішення підтримали 74 депутати Київради.

Охоронну зону території встановлено між вулицями Олегівською, Лук’янівською, Нижньоюрківською, Кирилівською та Нижнім Валом (історична місцевість – гора Щекавиця).

На цьому місці, зокрема, розташована пам’ятка археології національного значення «Культурний шар городища IX-ХІІІ століття (розвинуте середньовіччя, Київська Русь).

Згідно із рішенням, на території ландшафтного заказника «Гора Щекавищя» забороняється будь-яка діяльність, яка негативно впливає або може негативно впливати на стан природних та історико-культурних комплексів і об’єктів чи перешкоджає їх використанню за цільовим призначенням. Заказник створюється без вилучення земельних ділянок у їхніх власників або користувачів.

Управління територією передано комунальному підприємству по утриманню зелених насаджень Шевченківського району. Також передбачено розроблення проєкту землеустрою щодо організації і встановлення меж територій природно- заповідного фонду. Пріоритетом є збільшення території ландшафтного заказника «Гора Щекавиця».

Рішення ухвалено для збереження цінних природних та історико-культурних об’єктів та для сприяння ефективному туризму і відпочинку киян.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]