Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві створять три нові дитячі будинки сімейного типу

29 квітня 2020 року, 16:10

Задля забезпечення сімейних форм виховання для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, Дніпровського, Подільського та Солом’янського районів будуть створені нові дитячі будинки сімейного типу. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

«Сьогодні у столиці близько 2400 дітей мають статус дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування. Із них 91% влаштовані до сімейних форм виховання. Місто давно тримає курс на те, щоб вони виховувалися в родинах або в умовах, наближених до сімейних. Дитячий будинок сімейного типу зарекомендував себе як ефективний заклад виховання дітей в сімейних умовах», – зазначила Марина Хонда.

За її словами, квартири, які будуть використані під ДБСТ, вже передані на баланс районних адміністрацій і скоро там розпочнуться ремонти. Усі три квартири знаходяться в одному будинку Солом’янського району. Вони зможуть забезпечити виховання близько 30 дітей.

Марина Хонда також додала, що на сьогодні в Києві вже функціонує 26 ДБСТ, у яких виховуються 182 дитини.

Дізнавайтеся першими про головні новини столиці – підписуйтеся на офіційний Telegram-канал КМДА: https://t.me/KyivCityOfficial.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]