Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві триста тридцять три ОСББ та ЖБК провели енергоефективні заходи у рамках муніципальної програми «70/30»

07 жовтня 2018 року, 10:28

У столичній програмі «70/30», що дає можливість проводити енергоефективні заходи за методом співфінансування, взяло участь вже триста тридцять три ОСББ та ЖБК. Спрямування коштів бюджету на цілі енергозбереження у результаті дають найголовніший дивіденд – економію на комунальних платіжках для киян. Про це в ефірі каналу «112 Україна» повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Він зауважив, що у Києві практика спрямування бюджетних коштів на заходи із енергоефективності діє вже чотири роки.

«Це дає можливість зменшити плату за комунальні послуги у рази за рахунок простих технічних заходів, які ще й роблять житло комфортнішим. Крім того, ці заходи швидко окуповуються. Минулого тижня ми відвідали житловий будинок, де люди сплачують не 30 гривень за квадратний метр, а лише 8 гривень», – пояснив заступник голови КМДА.

Нагадаємо, програма «70/30» запроваджена у Києві у 2014 році. Вона передбачає методику співфінансування: 70% вартості робіт оплачує місто, 30% – мешканці.

За чотири роки з міського бюджету на енергомодернізацію житлових будинків киян із бюджету виділили 238 млн грн, а власники помешкань зі свого боку інвестували 122,7 млн грн. За рахунок програми у будинках встановлюють та реконструйовують індивідуальні теплові пункти, утеплюють фасади, замінюють освітлення на енергоефективне, здійснюють заміну вхідних дверей та вікон у коридорах будинків.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]