Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві тривають пам’ятні та урочисті заходи для вшанування мужності та героїзму захисників України

10 жовтня 2019 року, 8:06

До Дня захисника України, який відзначають щорічно 14 жовтня, у столиці тривають тематичні виставки, святкові концерти, патріотичні заходи, молебні за мир.

Зокрема, в цей день о 14:00 на території Національного музею народної архітектури та побуту України (вул. Академіка Тронька, 1) розпочнеться загальноміська святкова програма до Дня захисника України, в якій візьмуть участь заслужена артистка України Оксана Стебельська, Київський академічний муніципальний духовой оркестр, народна артистка України Наталія Шелепницька, гурт «Козацькі забави», учасник проекту «Голос Країни» Данило Карачевський, вокальний квартет LEONVOCI, співачки EmiliaLevit, народний аматорський фольклорний колектив «Файні молодички», зразковий ансамбль танцю «Райдуга», ансамбль бандуристів «Світанок» тощо.

Також 14 жовтня з 13:00 до 17:00 у культурно-мистецькому комплексі «Співоче поле» у Печерському ландшафтному парку  триватиме культурно-мистецький проект «Мужні та незламні» (вхід безоплатний). А в Палаці спорту 14 жовтня з 18:00 до 21:00 триватиме урочистий вечір «Вони присягнули на мир і волю!».

Сьогодні, 10 жовтня, відкриється низка виставок, присвячених захисникам України: в Музеї історії міста Києва (триватиме до 27 жовтня), експозиція «Козацька слава невмируща» (з фондів музею) – у Національному історико-архітектурному музеї «Київська фортеця» (до 30 жовтня), у Міській спеціалізованій молодіжній бібліотеці «Молоді гвардія» (до 24 жовтня), виставка літератури «Оборонці рідної землі» – в Публічній бібліотеці імені Лесі Українки.

11 жовтня привітають ветеранів війни, учасників антитерористичної операції, які перебувають на лікуванні в Київському міському клінічному госпіталі ветеранів війни в Пущі-Водиці.

Також до 14 жовтня у читальній залі Державного архіву м. Києва відбуватиметься тематична виставка архівних документів, а до 30 жовтня ––фотовиставка «Українські воїни в зоні АТО/ООС» в Національній бібліотеці України імені Ярослава Мудрого. До 13 жовтня в Національному музеї українського народного декоративного мистецтва триватиме патріотична програма «За Україну, за її волю, за честь і славу, за народ!».

Крім того, у закладах освіти до кінця жовтня продовжать тематичні уроки, виховні години, лекції, проекти, конкурси, квести, мистецькі та просвітницькі заходи, конференції, засідання за круглим столом, зустрічі учнівської молоді з ветеранами війни, учасниками АТО/ООС, екскурсії до музеїв, покладання квітів до пам’ятників. Заплановані й меморіальні заходи біля пам’ятних меморіальних дощок, розташованих на освітніх закладах столиці.

У рамках національно-патріотичного виховання проекту «Ми разом!» цього місяця у військових частинах влаштують виїзні концертні програми.

З нагоди відзначення Дня захисника України окремим категоріям киян нададуть одноразову адресну матеріальну допомогу в рамках міської цільової програми «Турбота. Назустріч киянам» на 2019-2021 роки».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]