Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві цього року проведуть капремонт 17 бюветів, а на бульварі Перова та Голосіївському проспекті – збудують два нові бюветні комплекси

09 червня 2020 року, 17:00

У Києві цього року проведуть капремонт 17 бюветів, збудують три нові артезіанські свердловини, що дасть змогу відновити роботу бюветів, що тривалий час не працювали. Також на бульварі Перова, 40 (Дніпровський район) та проспекті Голосіївському, 5-15 (Голосіївський район) збудуть нові комплекси за зверненнями мешканців. Про це повідомила директорка спеціалізованого водогосподарського комунального підприємства «Київводфонд» Світлана Козловська.

За її словами, підприємство продовжує системне відновлення роботи бюветів, які є джерелом якісної питної води для киян. Минулого року підприємство виконало капремонт 29 бюветів, відновило роботу 2-х комплексів, збудувавши нові свердловини. Також у столиці минулого року збудували три нові бювети.

«Мешканці столиці стали все частіше користуватися бюветною водою, адже доступ до якісної та безоплатної води має отримувати кожна людина. І ми часто отримуємо пропозиції стосовно відновлення чи будівництва нових бюветів, тому наше підприємство сумлінно працює та розвиває мережу бюветних комплексів у Києві», – заявила Світлана Козловська.

Вона зазначила, що, окрім нових бюветів, підприємство збудує три нові артезіанські свердловини та проведе капітальний ремонт на сімнадцяти комплексах. Серед робіт: заміна насосного обладнання, встановлення або оновлення системи доочистки води, заміна або ремонт трубопроводу, реконструкція альтанки, ремонт водорозбірних колонок тощо.

Капремонт буде проведений за адресами:

  • Голосіївський район: просп. Науки, 43.
  • Деснянський район: просп. Володимира Маяковського, 54/9.
  • Дніпровський район: вул. Алматинська, 109; вул. Митрополита Андрея Шептицького, 20.
  • Оболонський район: вул. Героїв Дніпра, 75.
  • Печерський район: вул. Менделєєва, 12.
  • Подільський район: вул. Кирилівська, 99.
  • Солом’янський район: вул. Авіаконструктора Антонова, 2/32;
  • Шевченківський район: вул. Лук’янівська, 13, вул.Олега Ольжича, 10-А; вул. Краснодарська, 45; перетин вулиць В’ячеслава Липинського і Михайла Коцюбинського; перетин вулиць Ружинської і Тешебаєва, вул. Терещенківська (парк ім. Т. Шевченка).

Додатково планують відновити роботу трьох бюветних комплексів шляхом будівництва нових артезіанських свердловин:

  • Деснянський район: вул. Сабодана, 2б;
  • Оболонський район: вул. Прирічна, 19;
  • Голосіївський район: просп. Голосіївський, 87.

Наразі у Києві 173 працюючі бювети, що знаходяться на балансі СВКП «Київводфонд». До кінця 2025 року заплановано відновлення ще 29 бюветів, які наразі не працюють.

Загалом на балансі обліковується 202 бюветні комплекси.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]