Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві цього року висадять 8 мільйонів квітів та 7 тисяч дерев (+фото)

01 березня 2019 року, 14:28

Цього року в столиці планують висадити понад 8 мільйонів квітів, майже 7 тисяч дерев та 47 тисяч кущів. Робота «зеленбудівців» буде націлена на збільшення кількості багаторічних рослин. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв під час відкритої екскурсії до оранжереї зеленбуду Оболонського району.

На сьогодні районні комунальні підприємства з утримання зелених насаджень мають на балансі 10 теплиць, загальною площею 1,6 га.

«Квіти в теплицях садять у кілька етапів, за необхідності підсаджують нові. Також тут вирощуються квіти для створення виставок на Співочому полі. Ми орієнтуємося на більш раціональні рішення, наприклад, збільшення кількості багаторічних квітів у столиці та створення нових злакових клумб. Поступовий перехід від вирощування однорічників на багаторічники дозволить зекономити бюджетні кошти і створити нові оригінальні форми міського дизайну. У 2018 році такі клумби були створені у кожному районі столиці – парку «Перемога», Голосіївський парку, парку «Наталка», сквері на вул. Гончара, Сирецькому парку та інших», – заявив Петро Пантелеєв.

Він наголосив, що за останні три роки у теплично-парниковому господарстві на Оболоні проведений ремонт покрівлі та побутового приміщення, замінене бетонне покриття на фігурні елементи мощення; відремонтовані стелажі для квітів, проведено косметичний ремонт побутового приміщення.

«Ремонтних робіт потребують й інші теплично-парникові господарства, тому поступово ми будемо виконувати їх оновлення», – запевнив заступник голови КМДА.

Довідково.

Види квітів, що вирощують у теплично-парникових господарствах: однорічні – агератум, бегонія, шавлія, петунія, чорнобривці в асортименті; вазонні – хлорофітум, бальзамін; килимові – колеуси, альтернантера; ампельні (підвісні) – сурфінія, пеларгонія, бакопа, вербена; багаторічні, що зимують у ґрунті – жоржини, канни.

Відкрита екскурсія до оранжереї зеленбуду Оболонського району

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]