Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ затвердив програму «Соціальне партнерство» на 2019-2021 роки

01 березня 2019 року, 15:54

На сесії Київради депутати затвердили програму «Соціальне партнерство» на 2019-2021 роки. Ініціатором розроблення програми є Департамент соціальної політики КМДА.

«Протягом останніх років у Києві зросла кількість громадських організацій і розширилася сфера їх діяльності й вплив на прийняття рішень на місцевому рівні. Разом із тим фундаментальною проблемою лишається низька фінансова самодостатність цих організацій, оскільки вони є неприбутковими. Тому вважаю за необхідне спрямувати зусилля на впровадження ефективного механізму налагодження комунікацій та створення сприятливих умов для розвитку громадянського суспільства шляхом поширення і розвитку соціального партнерства між виконавчим органом Київської міської ради та громадою через громадські організації, діяльність яких має соціальну спрямованість», – прокоментував директор Департаменту соціальної політики Юрій Крикунов.

За його словами, у попередні роки у Києві послідовно реалізовувалась політика, спрямована на підтримку громадських організацій та організацію загальноміських соціальних заходів до державних свят і визначних дат. За попередні три роки було забезпечено організацію надання фінансової допомоги 150 громадським організаціям, діяльність яких має соціальну спрямованість, а саме: на статутну діяльність, оплату оренди приміщень і комунальних послуг в сумі 57 млн грн.

«Для якіснішого та ефективнішого відбору громадських організацій для надання фінансової підтримки з бюджету міста наразі депутатський корпус розробляє порядок відбору відповідно до даної програми. Найближчим часом із ним можна буде ознайомитись на офіційному сайті Департаменту соціальної політики», – додав Юрій Крикунов.

Відповідно до програми «Соціальне партнерство» на 2019-2021 роки, загальний обсяг фінансових ресурсів із бюджету міста становитиме 87,6 млн грн на три роки, що дасть можливість міським громадським організаціям і надалі продовжувати свою діяльність.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]