Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві відбулись перші експертні обговорення Генерального плану

28 грудня 2021 року, 16:42

У рамках відкритих експертних обговорень проєкту Генерального плану Києва відбувся круглий стіл «Стан розробки та стратегічні цілі нового Генерального плану». Про це повідомив інститут Генерального плану м. Києва на сторінці у Facebook.

Участь в обговоренні взяли профільні експерти.

Основні питання, які були винесені:

- моніторинг реалізації попереднього містобудівного документа;

- обговорення вихідних даних (оновлення, актуалізація, форма та зміст);

- розробка детальних планів територій, для уточнення діючого Генерального плану;

- стан розробки нового генерального плану (перехід від планування до прогнозування та управління);

- огляд стратегічних цілей та завдань.

Окрім запрошених спеціалістів, в усіх охочих була можливість долучитись в онлайн-форматі. Відеозапис – https://youtu.be/Vb3gJMiFonQ, презентація –https://www.facebook.com/genplankyiv/posts/4302161156560230

«Круглий стіл був створений для дискусії з експертами, профільними фахівцями, де формувалося загальне бачення розвитку міста Києва. Генеральний план – це про опис рішень збалансованого використання територій, усунення дисбалансу робочих місць між районами міста та передмістя, покращення екології, створення різнопланових прогнозів для закладання їх у програми міста тощо. Ми прагнемо зробити сучасний документ за класичними мотивами», – розповів очільник інституту Генерального плану м. Києва Дмитро Ликов.

Наступне експертне обговорення відбудеться щодо теми транспорту та транслюватиметься онлайн. Про деталі буде повідомлено згодом.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]