Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві відбулося урочисте відкриття скверу та пам’ятника азербайджанському артисту Мусліму Магомаєву (+відео)

18 липня 2018 року, 19:30

У Києві відбулося урочисте відкриття скверу та пам’ятника азербайджанському артисту Мусліму Магомаєву. У заході взяли участь Міністр культури Азербайджанської Республіки Абульфас Гараєв, Міністр культури України Євген Нищук, заступник голови КМДА Олександр Спасибко, а також заслужені артистами з Азербайджану, Узбекистану, Казахстану, України та інших країн, які знали та любили співака, а також кияни.

«У рамках відзначення 75-річчя від дня народження всесвітньо відомого оперного й естрадного співака, композитора, народного артиста Мусліма Магомаєва,  за ініціативою та за всебічної підтримки Посольства Азербайджанської Республіки в Україні у місті Києві відкрито Сквер імені Мусліма Магомаєва за адресою: перехрестя проспекту В. Чорновола та вулиці Січових Стрільців та пам’ятник видатному митцю», – розповів Олександр Спасибко.

Він нагадав, що Київ і Баку – міста побратими із 1997 року, і партнерство міст носить стабільний і поступальний характер.

«Ми співпрацюємо у сферах розвитку інфраструктури міст, промисловості, культури, туризму тощо. Наші міста постійно обмінюються корисним досвідом розвитку столиць. Все це говорить про те, що ми маємо справжніх друзів в Азербайджані», – сказав заступник голови КМДА під час церемонії відкриття пам’ятника.

Олександр Спасибко зазначив, що Київ із кожним днем стає ще кращим і зеленішим містом.

«Ми працюємо над реконструкцією парків та відкриваємо сквери у кожному районі міста. Минулого тижня, наприклад, відкрили другу чергу реконструкції парку «Наталка», який є золотим стандартом серед парків Києва, – зазначив він. – І я впевнений у тому, що сквер ім. Мусліма Магомаєва стане безцінним подарунком для киян та гостей міста – мільйонів шанувальників таланту легендарного співака й композитора. Кияни будуть приїжджати сюди і насолоджуватись відпочинком. Ми вдячні за цей внесок у розвиток міста!» – наголосив заступник голови КМДА Олександр Спасибко.

Урочисте відкриття скверу імені Мусліма Магомаєва

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]