Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Відвідувачі Київського зоопарку восени побачать комплекс із трьох озер, облаштований у рамках реконструкції

18 липня 2018 року, 17:13

На території Київського зоопарку завершується реконструкція першої черги першого пускового комплексу, який складається із трьох озер – декоративного, коропового і пеліканового. Їх відкриють для відвідувачів уже цієї осені. Про це повідомили у КП «Житлоінвестбуд-УКБ».

«Паризький зоопарк напередодні своєї реконструкції роздав усіх звірів і закрився на п’ять років, – розповів директор КП «Житлоінвестбуд-УКБ» Вячеслав Непоп. – А у Київському зоопарку проводиться реконструкція поетапно, із доступом відвідувачів до основних експозицій».

Зараз будівельні роботи першої черги першого пускового комплексу близькі до завершення, але потрібен час для озеленення, благоустрою і переселення представників фауни.

На ділянці реконструкції повністю замінили комунікації, облаштували полив території, провели зовнішнє освітлення. У малому озері площею 350 куб. м риби не буде, воно призначене для декоративних цілей. На його берегах облаштують сад каменів, а вода каскадом буде перетікати до дамби, за якою розташується озеро для пеліканів об’ємом 3300 куб. м і глибиною 2,4 м. Для зимування птахів поруч із озером розміститься пташник у 100 кв. м.

Пеліканове та коропове озера буде розділяти міст. Об’єм коропового озера – 2300 куб. м. Передбачені умови для зимування риб. На березі коропового озера буде побудований оглядовий амфітеатр із каскадом гранітних трибун, де можна організовувати невеликі вистави, презентації, лекції.

На короповому озері буде розміщена японська альтанка, звідки можна спостерігати за грою коропів коі.

Вода для підживлення озер буде поступати з пробурених артезіанських свердловин і буде проходити кілька етапів очищення, щоб уникнути цвітіння та неприємного запаху.

«Це – капітальне будівництво на років сто», – запевнив Вячеслав Непоп.

Реконструкція Київського зоопарку розрахована на шість етапів. Три озера – це тільки частина першого етапу, куди також входить реконструкція приматника на 7,3 тис. кв. м, будівництво універсального вольєра та облаштування нового центрального входу на перетині проспекту Перемоги і вулиці Зоологічної. Ці об’єкти будуть завершені наступного року.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]