Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві відбулося засідання комісії для обрання інвестора на будівництво сміттєпереробного підприємства

06 липня 2018 року, 17:09

Сьогодні у Київській міській державній адміністрації відбулося засідання конкурсної комісії з визначення виконавця послуг із перероблення (оброблення) та захоронення побутових відходів, що утворюються на території міста Києва. На засіданні обговорені критерії, що застосовуватимуться до організацій, які претендуватимуть на право будівництва у столиці сміттєпереробного підприємства.

До складу комісії входить 25 осіб. Це, зокрема, депутати Київської міської ради, державного підприємства «Науково-дослідний інститут будівельного виробництва» Мінрегіону України, Департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА, комунального підприємства «Київкомунсервіс», екологи, члени громадських організацій.

«На засіданні обговорили чіткі критерії до майбутніх учасників конкурсу. Адже дуже важливо, щоб переможцем стала організація, що має успішний досвід будівництва сміттєпереробних потужностей, мала відповідний ресурс та спеціалістів. За обсягом переробки ми орієнтуємося на цифру 426 тисяч тон на рік. Саме стільки щороку захоронюється на полігоні № 5, що поблизу с. Підгірці (Обухівський район Київської області). Адже наша мета – безпечне закриття (рекультивація) полігону. Для цього ми повинні створити альтернативу – завод із сучасними європейськими технологіями, що включали б сортування, високий рівень переробки, безпечної з точки зору екології», – зазначає заступник голови КМДА та член комісії з визначення виконавця послуг із перероблення (оброблення) та захоронення побутових відходів Петро Пантелеєв.

Він нагадав, що в Україні на сьогодні немає заводів подібних тому, що планують збудувати у Києві, за потужністю та характеристиками Саме тому в комісії працюють науковці та екологи, фахівці, що практично займаються вивезенням сміття у столиці.

«Паралельно буде розпочата реконструкція полігону, оскільки ми повинні уникнути ризику виникнення надзвичайних ситуацій після його закриття. Також на фінальній стадії – розробка проекту рекультивації», – повідомив Петро Пантелеєв.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]