Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві відкрили новий Притулок для постраждалих від домашнього насильства (+фото)

10 грудня 2021 року, 13:44

У Києві відкрили новий Притулок для постраждалих від домашнього насильства та насильства за ознакою статі. Це вже другий заклад тривалого проживання для постраждалих у місті. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

Участь у відкритті Притулку взяли також голова постійної комісії з питань охорони здоров’я та соціальної політики Марина Порошенко, заступник голови представництва Фонду ООН у галузі народонаселення Павло Замостьян, депутатка Київради Юлія Симуніна. 

«Більш ніж 23 тисячі випадків домашнього насильства вже зафіксовано у Києві цього року. Один Притулок не міг покривати потребу в усьому місті, тому було прийнято рішення про відкриття ще одного такого закладу. У новому притулку одночасно зможуть проживати 15 жінок із дітьми. Термін проживання становить 3 місяці з можливістю продовження до півроку. На сьогодні в місті працює дві кризові кімнати і відсьогодні – два Притулки, у яких постраждалі можуть знайти прихисток. Але найголовніше наше завдання – сформувати нульову толерантність до насильства, щоб звести самі випадки до мінімуму», – зазначила Марина Хонда.

Вона також додала, що усі послуги в притулку безкоштовні. Це і проживання, психологічна та юридична допомога. Також постраждалі забезпечуються побутовими предметами.

Приміщення забезпечено усіма видами комунальних послуг, відповідає санітарно-гігієнічним нормам і вимогам пожежної безпеки, а також облаштовано відеоспостереженням з метою гарантування безпеки осіб, які перебувають у притулку.

Адреса притулку не розголошується. Потрапити до закладу можна тільки за направленням директора Київського міського центру гендерної рівності, запобігання та протидії насильству.

Якщо ви постраждали від домашнього насильства, звертайтеся телефоном на муніципальну гарячу лінію «Телефон довіри» за номером: 15-00 зі стаціонарного або 044-272-15-00 із мобільного. Також можна звернутися особисто до Центру гендерної рівності, протидії та запобігання насильству (вул. Іллєнка, 20). Працівники центру нададуть усю необхідну інформацію та допомогу. Також, якщо ви постраждали від домашнього насильства, звертайтеся до поліції за номером: 102.

Новий притулок для постраждалих від домашнього насильства

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]