Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві використані газові балони повторно заправлятимуть та відправлятимуть на фронт

27 лютого 2023 року, 15:58

Комунальне підприємство «Київкомунсервіс» спільно з Волонтерським штабом Територіальної оборони Обухівщини запровадили спільний проєкт збору використаних туристичних газових балонів у населення. Порожні балони повторно заправлятимуть та відправлятимуть на потреби Збройних Сил України. Про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

За його словами, завдяки проєкту можна вирішити два важливі питання – збір використаних газових балонів, що накопичились у населення, та їх повторне використання на фронті.

«Місто вдячне волонтерам за таку ініціативу і забезпечення повторної заправки балонів. Зі свого боку, міське підприємство організувало логістику збору: використані порожні балони ми просимо мешканців викидати у помаранчеві контейнери для небезпечних відходів, в отвір для батарейок. При цьому ми наполегливо просимо дотримуватись інструкції, що розміщена на самих балонах, яка стосується безпечної експлуатації та правильної утилізації. Зібране – передаватимуть волонтерам», – повідомив Петро Пантелеєв.

Він зазначив, що «Київкомунсервіс» уже маркував контейнери для небезпечних відходів та розмістив на них QR-код, за допомогою якого громадяни можуть повідомити про залишений у контейнері за певною адресою балон.

Зауважимо, що балони мають бути порожні.

Як і куди можна здати порожні газові балони?

  • привезти в офіс за адресою: вул. Кудрявська, 23;
  • здати на виробничій базі підприємства (вул. Бакинська, 37-41);
  • викинути в контейнер для небезпечних відходів. Мапа встановлених контейнерів – за посиланням.

Звертаємо увагу! Повідомити «Київкомунсервіс» можна через Telegram-бот. Для цього треба відсканувати QR-код на контейнері та обрати розділ «Повідомити про викинутий газовий балон». Повідомлення допоможе швидше зібрати балони та передати їх волонтерам.

Також підприємство можна поінформувати в інший зручний спосіб:

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]