Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві встановили 46 датчиків моніторингу якості повітря

11 лютого 2022 року, 13:46

У Києві продовжують вдосконалювати міську систему моніторингу якості повітря. Про це повідомив керівник цифрової трансформації Києва (CDTO) Петро Оленич.

«У всіх районах Києва змонтовано 46 датчиків моніторингу якості повітря. Це суттєвий крок до розширення існуючої системи контролю за станом повітря у столиці», – написав Петро Оленич.

Начальник Управління екології та природних ресурсів Олександр Возний повідомив, що йдеться про так звані індикативні датчики, які доповнять уже встановлені референтні. Такий підхід вперше застосовано в Україні.

«Ми продовжуємо рухатися до повної прозорості в питаннях екології столиці. Вже сьогодні у киян є можливість у режимі реального часу слідкувати за якістю повітря завдяки автоматичній системі моніторингу на основі п’яти стаціонарних постів європейського зразка. 46 додаткових компактних датчиків дозволять отримати більш повну картину стану повітря у Києві», – зазначив Олександр Возний. 

На відміну від датчиків громадського контролю, встановлені містом індикативні датчики аналізують повітря за більшою кількістю показників, є сертифікованими, більш точними та інформативними. 

За словами директора Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Олега Половинка, система опирається на міську бездротову мережу LoRaWAN для передачі даних. Щоб вона працювала, у кожному районі Києва було встановлено 295 базових станцій.

«На першому етапі налаштовуємо систему, збираємо та аналізуємо інформацію. У цьому році плануємо інтегрувати інформацію про стан повітря у додатку «Київ Цифровий», – інформував Олег Половинко.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]