Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві за листопад цього року середній тариф за опалення склав 22,6 грн/кв. м, що на 12% менше у порівнянні з минулим роком – Петро Пантелеєв

16 грудня 2021 року, 12:19

У листопаді цього року вартість послуги централізованого опалення в Києві становила на 12% менше, аніж у листопаді минулого року. Середньозважений тариф на тепло склав 22,6 грн/кв. м. А в будинках, де проведені базові енергоефективні заходи середня ціна послуги становила 15 грн/кв. м. Про це сьогодні під час онлайн-брифінгу заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв.

За словами заступника голови КМДА, у грудні кияни вже отримали перші платіжки за повний календарний місяць опалювального сезону – листопад, адже опалювальний сезон розпочали 23 жовтня, а не 15-го, враховуючи досить теплу погоду. У листопаді середньозважена вартість опалення для населення, які є клієнтами КП «Київтеплоенерго», склала 22,6 грн/кв. м. Це на 12% менше, ніж у листопаді минулого року.

 «Досить тепла погода листопада та високий рівень оснащення будинків лічильниками, 90% від усього житлового фонду, дала змогу киянам зекономити. Таким чином, середня вартість опалення в Києві склала 22 грн/кв. м.  Обов’язково треба виокремити будинки, де проведені заходи енергоефективності, яких із кожним роком все більше, оскільки вони користуються міськими програмами співфінансування. Будинкові громади міняють теплові пункти на сучасні, утеплюють фасади і покрівлі, замінюють вікна й двері тощо. Як результат, крім комфортних умов житла, вдається досягти економії: середній тариф в енергоефективних будинках становить 15 грн за квадратний метр опалювальної площі. Є будинки, де фіксуємо ще меншу вартість – 12-14 грн», – пояснює Петро Пантелеєв.

Він також нагадав, що був підписаний відповідний  Меморандум між урядом, НАК «Нафтогаз», Асоціацією міст України. Прийняте принципове рішення залишити тарифи для населення на рівні минулого року – 1654, 41 грн /Гкал , (опалення ) та 97,89 за 1 куб. м  (гаряча вода). Незважаючи на зростання ціни на енергоносії, зокрема, на газ в Україні, Європі і світі,  тарифи в столиці для населення незмінні. Із цією метою Київська міська рада додатково виділила з бюджету 2 млрд грн, збільшивши статутний фонд «Київтеплоенерго»», – сказав заступник голови КМДА.

Звертаємо увагу, що сьогодні у киян є можливість перевірити нарахування за тепло за допомогою спеціального онлайн-сервісу – https://teplo.org.ua/, відповідно до площі будинку, зовнішньої температури та наявності чи відсутності енергоефективних заходів. Також є можливість порівняти обсяги споживання тепла свого будинку з будинками, де проведено заходи з енергоефективності. Сервіс налічує інформацію про обсяги та структуру споживання тепла будинком в опалювальний сезон, встановлені в ньому прилади обліку, опалювальні площі та теплоджерела.

 

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]