Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко закликав депутатів Київради підтримати рішення щодо ратифікації кредитної угоди з ЄІБ, яка дозволить місту закупити нові тролейбуси та вагони метро (+фото)

16 грудня 2021 року, 11:48

Мер столиці Віталій Кличко закликав депутатів Київради підтримати рішення щодо ратифікації кредитної угоди з Європейським інвестиційним банком, завдяки якій столиця отримає 100 мільйонів євро на придбання нових тролейбусів та вагонів метрополітену. Про це він заявив на початку засідання Київради.

«Сьогодні ми повинні ухвалити важливі рішення для подальшого розвитку нашого міста. Зокрема, проект рішення, який я подав і прошу підтримати, – щодо ратифікації кредитної угоди з Європейським інвестиційним банком. Це – найкраща фінансова угода для міста за останніх 30 років, яка дозволить столиці отримати 100 мільйонів євро на оновлення тролейбусного парку. А також – вагонного парку метрополітену. Угоду Київ підписав напряму з банком. Проект буде втілюватись містом через комунальні підприємства «Київпастранс» і «Київський метрополітен»», – сказав Віталій Кличко.

Також сьогодні депутати мають визначити перелік пільгових категорій киян, яких транспортні комунальні підприємства будуть перевозити за рахунок міського бюджету. Таких пасажирів у столиці – більше 1 мільйона, включаючи школярів.

Розгляне міська рада і кілька міських цільових програм для розвитку різних сфер життєдіяльності міста.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]