Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві за участю рятувальників КАРС відбулись навчання з порятунку людей на воді (+фото)

10 серпня 2023 року, 17:32

Сьогодні рятувальники комунальної аварійно-рятувальної служби (КАРС) «Київська служба порятунку» на чолі з командиром Дмитром Піхалом взяли участь у спільних навчаннях оперативних служб столиці з відпрацювання способів і методів порятунку людей на воді. Про це повідомляє Департамент муніципальної безпеки КМДА.

Мета навчань – налагодження спільної взаємодії всіх служб столиці та відпрацювання дій аварійно-рятувальних служб під час порятунку людей на водних об’єктах.

Зокрема, у спільних навчаннях, які проходили на Дніпрі в акваторії Оболонського пляжу, задіяли 10 рятувальників та 4 одиниці техніки КАРС. Також брали участь рятувальники Головного управління ДСНС України в місті Києві, представники комунального підприємства «Плесо», Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф міста Києва, Товариства Червоного Хреста України, Управління авіації та поліції на воді Національної поліції України.

Під час навчання учасники відпрацювали дії з порятунку людей, які потрапили у воду з гідроциклу та через перекидання каяків; пошук умовного потерпілого під водою й підняття затопленого човна; надання домедичної допомоги постраждалому на березі.

Як повідомляє ГУ ДСНС в місті Києві, з початку року на водоймах столиці загинули 26 людей, із них – 2 дітей; врятовані – 10, зокрема 1 дитину. Із початку літа загинули 15 осіб, із яких 2 дітей; врятовані – 3 людей.

Департамент муніципальної безпеки спільно з КАРС «Київська служба порятунку» закликає бути вкрай обережними на воді та нагадує основні правила, як уникнути трагедії біля водойми під час відпочинку.

  1. Відпочивайте лише у спеціально відведених місцевими органами влади та обладнаних для цього місцях.
  2. Плануйте відпочинок на воді у світлу пору доби.
  3. Купайтеся у спокійну безвітряну погоду при температурі води не менше +18°C, повітря – не нижче +24°C. Пам’ятайте, що переохолодження – одна з головних причин трагічних випадків.
  4. Не заходьте у воду в незнайомому для вас місці, уникайте води зі швидкою течією.
  5. Не заходьте у воду напідпитку, не плавайте наодинці.
  6. У воду слід входити неспішно, обережно.
  7. Купайтеся краще там, де є рятувальні служби.
  8. Стежте за дітьми: їхня поведінка у воді буває непередбачуваною.
  9. Прикріпіть до плавок шпильку, якщо далеко від берега судома зведе руку чи ногу, укол шпилькою допоможе відновити еластичність м’язів.
  10. Утримуйтеся від далеких запливів і стрибків у воду з моста, дерева тощо.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]