Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві запровадили запобіжні профілактичні заходи, аби не допустити загострення епідситуації

15 січня 2016 року, 14:42

Аби не допустити різке загострення епідемічної ситуації, міська влада прийняла рішення запровадити у Києві профілактичні запобіжні заходи.

«Київський міський голова Віталій Кличко вирішив не чекати, поки рівень захворюваності на грип та ГРВІ сягне епідпорогу, а діяти на випередження – оголосити в місті особливий режим проведення запобіжних заходів. Мабуть, це вперше, коли ми вирішили не боротися зі вже існуючою проблемою, а спрямувати зусилля на попередження епідемії», – розказав радник Київського міського голови Михайло Радуцький.

Він наголосив, що у столиці не було оголошено карантин – міська влада запровадила запобіжні заходи, які покликані не допустити епідемії.

Так, відповідно до розпорядження КМДА, яке підписав Київський міський голова Віталій Кличко, особливий режим посилення профілактичних та протиепідемічних заходів введено практично в усіх міських установах.

Зокрема, у позашкільних та загальноосвітніх закладах Києва навчально-виховний процес призупинено з 16 січня 2016 року і до покращення епідемічної ситуації.

Дошкільні навчальні заклади, а також заклади професійно-технічної освіти продовжують працювати в режимі посилення профілактичних заходів. Зокрема, керівники установ отримали рекомендації щодо особливого режиму утримання приміщень – посиленого прибирання, провітрювання, кварцування тощо. Співробітникам та вихованцям фахівці рекомендують користуватися медичними захисними масками.

Протиепідемічні заходи посилено і в закладах охорони здоров’я. Мова також йде про особливий режим утримання приміщень, вимоги щодо використання медичних захисних масок та рекомендації щодо часткового обмеження відвідувань хворих у лікарнях.

Також розпорядженням КМДА Віталій Кличко доручив головам районних в м. Києві державних адміністрації та структурним підрозділам КМДА ввести обмеження на проведення масових заходів у закритих приміщеннях, аби уникнути поширення грипу та ГРВІ серед населення.

Начальник Головного управління Держсанепідслужби у м. Києві – головний державний санітарний лікар Києва Олег Рубан повідомив, що активну циркуляцію вірусу грипу А (H1N1) фахівці СЕС фіксують з грудня 2015 року.

«Ситуація абсолютно нормальна і контрольована. Ми враховували прогнози «Українського Центру грипу та гострих респіраторних інфекцій» і міська влада серйозно підготувалася. Усі інфекційні стаціонари, медичні працівники первинної ланки готові до зустрічі з цим вірусом і знають, як з ним боротися», – розповів Олег Рубан. Він нагадав, що вірус грипу А (H1N1) вже циркулював на території України у 2009 році і столичні медики мають досвід лікування саме цієї хвороби.

«Станом на сьогодні рівень захворюваності серед населення нижчий за епідпоріг більше ніж на 40%. Однак ми фіксуємо зростання показників рівня захворюваності. Так, цього тижня (у порівнянні з минулим) у два рази збільшилася кількість захворілих дітей віком від 10 до 14 років, на 50% зросла захворюваність серед дорослих. Враховуючи таку прогресію на четвер наступного тижня можна було б прогнозувати досягнення епідпорогу. Тоді ми були б змушені вводити жорсткі обмежувальні заходи та оголошувати карантин. Наразі ж, завдяки запобіжним заходам, впровадженим за дорученням мера, ми маємо шанс уникнути розвитку епідемії», – розповів Олег Рубан.

Він повідомив, що СЕС проводить щоденний вірусологічний моніторинг за циркуляцією респіраторних вірусів, за результатами якого міська влада прийматиме подальші рішення щодо продовження або припинення режиму посилених профілактичних заходів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]