Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві затримали 49 псевдомінерів за перших три місяці 2019 року

13 червня 2019 року

У Києві затримали 49 псевдомінерів за перших три місяці 2019 року

На засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань дотримання законності, правопорядку та запобігання корупції депутати заслухали звіт про виконання міської цільової програми профілактики та протидії злочинності в місті Києві “Безпечна столиця” за перший квартал 2019 року. 

У столиці знижується кількість кримінальних правопорушень. Згідно даних Головного управління Нацполіції Києва, упродовж першого кварталу 2019 року на території міста вчинено на 5% менше кримінальних правопорушень, ніж за аналогічний період минулого року (16 181 проти 16 937). У тому числі зареєстровано 4 824 тяжкі та особливо тяжкі злочини, це на 17% менше від показників минулого року. Загалом рівень злочинності на перших три місяці року на 10 тисяч населення зменшився та становить 55 кримінальних правопорушень. У 2018 році було 58 правопорушень. 

«Разом із тим, у столиці значно збільшились обсяги нелегального обігу зброї. Це пов’язано в першу чергу з проведенням операції об’єднаних сил на сході країни. Так, від початку року зареєстровано 137 кримінальних правопорушень, пов’язаних із незаконним обігом зброї, боєприпасів та вибухових речовин. Це на 17% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Повідомлено про підозру за 75 кримінальними правопорушеннями», - зазначив начальник управління з питань взаємодії з правоохоронними органами по забезпеченню правопорядку та муніципальної безпеки виконавчого органу Київради (КМДА) Олег Куявський. 

За його словами, значно побільшало у столиці неправдивих повідомлень про замінування. За перших три місяці року поліція відпрацювала 138 фактів анонімних повідомлень, з яких розкрито 57. Було становлено 49 псевдомінерів. Їм загрожує до 6 років позбавлення волі.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]