Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві збільшились обсяги виробництва промисловості в 5 з 9 галузей виробництва

28 листопада 2017 року, 12:14

 

У столиці за 9 місяців поточного року в п’яти з дев’яти галузей промисловості відбулось збільшення обсягів виробництва продукції. Про це з посиланням на статистичні дані повідомив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс.

За його словами, на загальний спад виробництва впливає переорієнтування підприємств на західні ринки.

Що стосується збільшення, воно відбулося у виробництві текстильному, одягу та шкіри – на 34,6%, випуску хімічних речовин і хімічної продукції – на 12,3%, виробництві гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції та будівельних матеріалів – на 10,7%, виробництві основних фармацевтичних виробів – на 4%, постачанні електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря – на 2,5%.

«Звісно, нам хотілося б, аби усі показники зростали, і зі свого боку влада міста докладає для цього всіх зусиль. Так, завдяки співпраці з німецьким фондом ми спростили доступ підприємців до недорогих ресурсів, що, впевнений, дасть їм реальні можливості для розвитку. Однак є низка питань, вирішення яких ускладнене. Наприклад, переважна більшість містян не хоче, щоб у районі з’являлося промислове виробництво. Люди хочуть бачити його поза межами міста. І це не може не впливати на ситуацію», – зауважив перший заступник голови КМДА.

На його думку, частково вирішити цю ситуацію може прийняття Генерального плану.

«Ми вже тривалий період працюємо над цим документом, і він має стати основою для планування і впорядкування міського простору. Це важливо для сьогодення, але ще більш важливо для майбутнього розвитку столиці», – переконаний Геннадій Пліс.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]