Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці зібрали та відправили на безпечну утилізацію 5 тисяч ртутьвмісних термометрів

03 червня 2021 року, 12:30

Комунальне підприємство «Київкомунсервіс» наприкінці травня відправило на переробку 5 тисяч ртутьвмісних термометрів, що були зібрані в помаранчеві контейнери для небезпечних відходів. Про це повідомили в комунальному підприємстві «Київкомунсервіс».

Як повідомили у підприємстві, у столиці працює мережа із понад 200 контейнерів для відпрацьованих батарейок, ламп та термометрів. Їхнє розташування можна побачити на мапі.

Зібрані небезпечні відходи з помаранчевих контейнерів передають підприємствам-ліцензіатам на утилізацію. Так, наприкінці травня цього року «Київкомунсервіс» передав на утилізацію чергову партію ртутьвмісних термометрів у кількості 5 тисяч штук ліцензованому підрядному підприємству ДП «Боднарівка» ЛКП «Зелений Львів». Небезпечні відходи не потрапили на сміттєзвалище, а гарантовано будуть перероблені, відповідно до всіх вимог та чинних стандартів.

Загалом у столиці облаштовано близько 4 тисячі контейнерів для роздільного збору, зокрема, пластику, скла, паперу та небезпечних відходів. Завдяки цьому в Києві вже відсортували та відправили на переробку майже 32 тисячі кубометрів відходів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]