Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві з’являться два нових дитячих будинки сімейного типу (+фото)

30 липня 2019 року, 16:43

Дві нові квартири в Голосіївському районі зовсім скоро будуть передані родинам, які стануть вихователями дитячих будинків сімейного типу (ДБСТ). Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

Одна квартира готова до заселення, і в ній планується розмістити родину вже до кінця літа. В іншій квартирі триває ремонт, який планують завершити до початку осені. Житло забезпечують усім необхідним: меблями, побутовою технікою. Сумарно два нові будинки сімейного типу мають можливість виховання 17 дітей.

«Щодо завдань, які поставлені державою, ми маємо досягти того, щоб діти не виховувалися в інтернатах і притулках. Ми повинні забрати дітей з притулків і забезпечити їм сімейне виховання. Єдиний спосіб досягти цього – забезпечити створення дитячих будинків сімейного типу. Зараз у нас 24 ДБСТ, до яких додадуться ще ці два. Потрібно створити ще щонайменше 10 таких закладів, щоб забезпечити дітей, які потребують опіки і піклування, формою сімейного виховання. Місто забезпечує дитячі будинки сімейного типу, а також встановило доплати для батьків, щоб їм було матеріально простіше виховувати дітей. Також працює спільна програма з КП «Фармація», яка дозволяє батькам-вихователям купувати ліки для дітей з великою знижкою», – зазначила Марина Хонда.

На сьогодні у Києві функціонує 24 дитячих будинки сімейного типу, 30 прийомних родин та патронатна сім’я, у яких виховуються 178 дітей. Проте ще 110 дітей потребують батьківського піклування.

Квартири в Голосіївському районі, що скоро будуть передані дитячим будинкам сімейного типу

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]