Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві з’являться п’ять нових меморіальних дошок

21 липня 2020 року, 14:12

Члени комісії з питань встановлення пам’ятних знаків в місті Києві прийняли рішення про дозвіл на встановлення п’яти нових меморіальних дошок. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

Так, згідно з рішенням комісії, було підтримано звернення театрально-видовищного закладу культури «Київський академічний театр драми і комедії на лівому березі Дніпра» стосовно встановлення меморіальної дошки на честь Едуарда Митницького на фасаді будівлі закладу на просп. Броварському, 25.

Нова меморіальна дошка на честь відомого письменника та громадського діяча Миколи Левитського з’явиться на фасаді будівлі Національного музею мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків на вул. Терещенківській, 17 (за умови отримання дозволу від Міністерства культури та інформаційної політики).

На фасаді будівлі школи І-ІІІ ступенів № 168 Оболонського району міста Києва на вул. Озерній, 2 буде встановлена меморіальна дошки на честь загиблого учасника антитерористичної операції Владислава Воробйова.

Встановлення меморіальної дошки на честь «кіборга» та Народного Героя України (посмертно) Івана Зубкова може з’явитися у дворі 1 корпусу Національного університету «Києво-Могилянська академія» на вул. Григорія Сковороди, 2. За умови погодження з Міністерством культури та інформаційної політики та управлінням культурної спадщини.

Комісія також задовольнила звернення фольклорно-етнографічного хору «Гомін» стосовно встановлення меморіальної дошки на честь українського композитора Леопольда Ященка на фасаді будинку, де він жив, на просп. Голосіївському, буд. 106/2.

Розгляд звернення благодійної організації «Міжнародний гуманітарний благодійний фонд імені Вільгельма Котарбінського в місті Києві» стосовно встановлення меморіальної дошки на честь художника Вільгельма Котарбінського на фасаді будинку, де він жив, на вул. Десятинній, 14 відкладено до наступного засідання комісії.

Усі меморіальні дошки будуть встановлюватися за позабюджетні кошти.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]