Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У КМДА спростували інформацію, поширену в ЗМІ, про підготовку до примусової евакуації

27 серпня 2022 року, 10:06

Директор Департаменту муніципальної безпеки Роман Ткачук спростував інформацію, поширену в ЗМІ, про нібито підготовку Києва до обов’язкової евакуації.

«Про евакуацію з Києва або з його окремих районів наразі взагалі не йде мова. Так, у кожному районі існують евакуаційні комісії, вони створені давно, на випадок абсолютно різних надзвичайних ситуацій — від повені, до аварій на об’єктах критичної інфраструктури. І ми дійсно періодично проводимо навчання, проговорюємо різні варіанти, серед яких і обов’язкова евакуація. Саме це я і мав на увазі, але, ЗМІ, на жаль, в погоні за хайпом, вирішили налякати мешканців Києва», – наголосив Роман Ткачук.

Він додав, що система цивільного захисту міста працює в посиленому режимі і всі екстрені служби завжди мають бути готові відреагувати на будь-яку надзвичайну ситуацію. Це і є основне завдання системи, особливо зараз, коли Україна щодня зазнає ударів агресора.

«Просимо журналістів і блогерів бути відповідальними, не грати на руку ворогу і не створювати паніку на порожньому місці. Перевіряйте інформацію, уточнюйте. Ми завжди на зв’язку. Пам’ятайте, що навмисне викривлення інформації і поширення фейків у воєнний час може призвести до катастрофічних наслідків», — додав Роман Ткачук.

Просимо мешканців міста бути пильними та довіряти лише офіційній і перевіреній інформації.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]