Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Українці віддали понад 6,5 мільйонів голосів у рейтинговому електронному голосуванні щодо перейменувань міських об’єктів Києва, назви яких пов’язані з росією

27 серпня 2022 року, 15:26

Українці віддали понад 6,5 мільйонів голосів у рейтинговому електронному голосуванні щодо перейменувань міських об’єктів Києва, назви яких пов’язані з російською федерацією та її сателітами.

Про це зазначив заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко в етері телемарафону «Єдині новини».

За словами Володимира Бондаренка, у час війни питання перейменування міських об’єктів спричинило великий суспільний резонанс у столиці.

«Громадяни активно взяли участь у процесі перейменування та віддали понад 6,5 мільйонів голосів за нові назви для 300 вулиць, провулків, бульварів, проспектів та площ у додатку «Київ Цифровий». Зокрема за кілька днів до завершення голосування було оприлюднено пропозицію перейменувати вулицю Волгоградську на честь київського активіста, українського розвідника Романа Ратушного – цей варіант за два дні набрав майже 30 тисяч голосів. Українці свідомо обирають нову топоніміку задля увіковічення пам’яті про важливі історичні події та героїв України. Київська міська рада на пленарному засіданні 25 серпня ухвалила 95 проєктів рішень щодо перейменувань міських об’єктів. Це лише перша частина запланованого. До кінця вересня депутатський корпус Київради проведе голосування за перейменування решти вулиць, провулків, бульварів, проспектів та площ, і цим самим завершить процес дерусифікації у столиці», – наголосив Володимир Бондаренко.

Заступник міського голови – секретар Київської міської ради додав, що невдовзі буде перейменовано всі міські об’єкти і Київ назавжди позбудеться ворожої топоніміки.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]