Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У КМДА спростували інформацію про дозвіл на обшук: мова йде виключно про тимчасовий доступ до речей і документів

08 серпня 2019 року, 21:25

В Ухвалі Голосіївського районного суду міста Києва щодо будівництва ділянки Великої кільцевої дороги від вул. Рокоссовського до вул. Богатирської мова йде виключно про тимчасовий доступ до речей і документів, а не про проведення обшуків.

КМДА постійно взаємодіє з правоохоронними органами з метою забезпечення розслідування будь-яких неправомірних дій. Всі запити правоохоронних органів опрацьовуються згідно законодавства України. Відповіді на них надаються у визначені законом терміни.  Таким чином, правоохоронні органи можуть звернутись із запитом до відповідного структурного підрозділу КМДА. І для отримання даних документів не потрібна ухвала суду.

Крім того, інформація в Ухвалі Голосіївського районного суду міста Києва від 24.07.2019 по справі № 752/13649/19 щодо переліку документів, якими володіє  Департамент економіки та інвестицій КМДА, – не відповідає дійсності. Володіння документами, переліченими в Ухвалі, не відноситься до компетенції Департаменту економіки та інвестицій, визначеної Положенням про нього.

Зважаючи на недостовірну інформацію, наведену в Ухвалі, та подальше її поширення у засобах масової інформації, вбачається мета відповідної кампанії не в отриманні документів, які належить оцінювати органам досудового слідства, а у створенні інформаційного приводу, згідно з яким дії обраної киянами місцевої влади є предметом вивчення правоохоронних органів.

Закликаємо журналістів перевіряти інформацію перед тим, як передруковувати її з інших джерел.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]