Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У КМДА триває виставка картин, створених людьми з інвалідністю

24 жовтня 2019 року, 16:55

У приміщенні КМДА триває унікальна виставка картин, які були створені вихованцями Ніжинського дитячого будинку-інтернату та жінками з інвалідністю Замглайського психоневрологічного інтернату. Проект «Мистецтво за межами» реалізується за підтримки благодійного фонду «Карітас-Київ».

«Метою проекту «Мистецтво за межами» є розвиток і створення творчих майстерень при інтернатах для дітей і дорослих з інвалідністю. А також ми хочемо дати можливість цим людям, попри їх діагнози, самостверджуватися, ставати вільними через свої картини, – розповіла керівник проекту Юлія Заярна. – Ці картини вийшли за межі інтернатів, щоб розповісти про своїх авторів».

Експозиція буде розміщуватися у КМДА до 30 жовтня. А 30 жовтня о 18:00 у Колоннiй залi КМДА вiдбудеться благодійний аукціон. Усі отримані кошти будуть спрямовані на подальший розвиток проєкту «Мистецтво за межами» для створення і розвитку творчих майстерень при інтернатах для дітей та дорослих з інвалідністю.

«Відвідувачі будуть здивовані красою картин на полотнах, написаних олійними та акриловими фарбами. Творча сила внутрішнього світу кожного художника ламає всі стереотипи», – розповідає організатор проекту, художниця Анастасія Лазаренко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]